Email: echipa@pickme.ro

Idei de jocuri cu baloane!

Data:07-04-2023

Postat de Andreea Cornea

Idei de jocuri cu baloane!

Baloanele sunt pentru noi un instrument important de joacă la orice vârstă.

Următoarele jocuri cu baloane pe care le propun sunt potrivite în aer liber, în curtea grădiniței, în curtea casei, în parc, în spatele blocului, la o petrecere pentru copii sau într-o zi în care aveți chef de joacă. Sigur pot fi adaptate și pentru joaca în casă.

Unele dintre ele au nevoie de o mică pregătire anterioară jocului, însă este nevoie de lucruri foarte simple, necostisitoare și de foarte puțin timp. În plus, chiar merită un minim efort, o să vedeți asta în bucuria copiilor atunci când vă veți juca.

Nu lăsa balonul să cadă!

Materiale necesare: baloane.

Este foarte simplu. Umflăm un număr dublu de baloane față de numărul de persoane participante la joc. Suntem 3 persoane, umflăm 6 baloane. Astfel, fiecare are în grijă 2 baloane. Dacă avem copii mai mici, umflăm câte un balon de fiecare. Ridicăm baloanele și le păstrăm în aer, lovindu-le cu mâna (ca la volei), încercând să nu ne scape niciunul la sol. Atunci când cineva scapă un balon, jocul se oprește și jucătorul respectiv sare în două picioare de 10 ori. Data viitoare când îi scapă tot lui, se adaugă câte 10 sărituri. Fiecare va ține minte pentru el a câta oară i-a scăpat balonul. Săritura poate fi înlocuită cu săritul într-un picior, cu recitatul unei poezii, cu mieunatul unei pisici tare, cu orice se potrivește stilului vostru de joc, important este să vă distrați.

Ghicește și desenează emoția!

Materiale necesare: baloane, un marker.

Un participant la joc mimează o emoție, restul (pot fi mai multe persoane sau una singură) trebuie să ghicească emoția și s-o deseneze pe un balon. Dacă sunt mulți jucători, se pot face echipe.

Surpriza din balon.

Materiale necesare: baloane, bilețele de hârtie, ceva de scris, o scobitoare.

Pregătire: Se fac mai multe bilețele cu un fel de „porunci”, cum le spuneam noi când eram copii. Exemple de bilețele:

Fredonează un refren

Spune finalul unei povești

Sari într-un picior de 10 ori

Îmbrățișează pe cineva

Mergi precum un pitic cât poți de mult

Fă precum cocoșul

Sari ca un iepure

Mimează un cal

Povestește un vis frumos

Spune trei cărți preferate

Spune-ți numele complet cu limba scoasă

Prefă-te că joci fotbal un minut

Spune cum ți-ar fi plăcut să te numești

Spune trei desene preferate

Și aceste „porunci” pot fi adaptate în funcție de vârsta și preferințele copiilor.

Apoi, „împachetează” bilețelele astfel încât să le poți introduce în balon (fiecare bilețel într-un balon). Baloanele se umflă și se pun pe jos.

Fiecare copil își alege un balon și, pe rând, fiecare participant sparge balonul (pentru asta era nevoie de scobitoare) și „execută” „porunca surpriză”.

Căutarea de comori după indicii colorate.

Materiale necesare: baloane, obiecte de ascuns, ață

Pregătire: Se ascund obiecte. Noi, de exemplu, la aniversări cumpărăm câte un obiect pentru fiecare invitat, care să-i rămână amintire, pe care lipim o etichetă cu numele fiecăruia. Într-un an am ales niște jucărioare zburătoare, în altul, niște creioane haioase, ștampile colorate pentru copii, anul acesta am avut pistoale cu apă.

În jurul fiecărui obiect ascuns, se leagă un balon umflat (acesta fiind indiciul).

Copiii caută apoi obiectele, folosindu-se de indicii, cu ajutorul adultului care le-a ascuns (el strigă GHEAȚĂ, dacă se îndepărtează de obiect și FOC, dacă se apropie).

În cazul nostru, copiii găseau obiectele și le ofereau persoanei al cărei nume era scris pe obiectul respectiv.

Sper că v-am inspirat!

Spor la imaginație și la joacă!

  • Like:

Ultimele articole

Abonează-te la newsletter