Să învățăm emoțiile, să învățăm să le exprimăm, să le gestionăm, toate acestea am ales să le facem jucându-ne. Toți ne jucăm DEFI, de la mic la mare, de la tânăr la bătrân, de la jucăuș la serios, de la elev la profesor, de la familie la prieteni, de la apropiați la recent cunoscuți și ne distrăm pe cinste.
Cum învățăm emoțiile? Fără să ne dăm seama, doar ne jucăm, râdem, povestim, mimăm, acceptăm provocări, ne gândim, ne îmbrățișăm, ne emoționăm, suntem creativi, cântăm, ne punem dorințe, călătorim imaginar, ne asămănăm cu animale, ne amintim acțiuni și trăiri.
În timp ce ne jucăm simțim emoții!
Cu acest joc chiar petrecem timp de calitate. Poate să dureze mai mult sau mai puțin, în funcție de timpul pe care-l avem disponibil. Ne jucăm dimineața, la prânz, seara, la picnic, la o petrecere, într-o vizită, oriunde.
Nu ne plictisim niciodată! Pentru că DEFI are variante de joc și alegem de fiecare dată alta. În plus, jocul este mereu diferit pentru că ceea ce facem în timpul jocului depinde mereu de starea noastră actuală, de dispoziția din prezent, de ceea ce am trăit azi, de ceea ce simțim acum.
DEFI este un joc potrivit pentru orice vârstă, începând cu 3 ani. Și când spun orice vârstă chiar mă refer de la 3 ani până la 100 Copiii mai mici pot fi îndrumați de adult, le pot fi explicate emoțiile și cerințele pe înțelesul lor. Pentru adolescenți este perfect, îi distrează acest joc, îi face să refelecteze asupra anumitor gânduri, situații, trăiri, ale lor, ale altora, îi apropie, îi împrietenște cu ei, cu ceilalți. Pentru ei va fi o partidă de joc pe cinste. Iar pentru adulții, ce să zic, noi am simțit-o chiar ca pe o adevărată provocare. Ne-a determinat să ne gândim la lucruri care contează, dar de care uităm destul de des.
Iată cum se joacă...
Se pun pionii la start.
Înainte de a începe, jucătorii trebuie sa aleagă una dintre cele patru variante de joc existente.
Se dă cu zarul. Cine dă zarul cel mai mare începe jocul și se stabilește rândul fiecărui jucător în funcție de numărul dat la zar.
La Start fiecare jucător își spune numele și o calitate pe care o are, înainte de a porni jocul.
Jucatorii trebuie sa răspundă la întrebarea de pe cartonaș în funcție de imaginea pe care a picat și de varianta de joc.
Anumite imagini, precum STEAUA DORINȚELOR, BULINELE NUMEROTATE, INIMIOARA, sunt fixe, nu au patru variante.
Cine se oprește pe INIMĂ oferă câte o îmbrățișare și o laudă fiecărui jucător, pe rând.
LUNA este refugiu. Jucătorul care are nevoie de gândire înainte de a răspunde întrebărilor sau a face ce cere jocul, se poate așeza pe LUNĂ până când îi vine, din nou, rândul. Astfel, pierde o tură, dar câștigă timp pentru a oferi cele mai frumoase povești.
La FINISH, jucătorii vor spune, imediat ce ajunge fiecare, cum s-au simțit în timpul jocului și un motiv pentru care zâmbesc în fiecare zi.
Câștigători sunt toți jucătorii care ajung la Destinație, scopul jocului fiind cunoașterea de sine, recunoașterea și exprimarea emoțiilor, distracția alături de cei dragi.
Caută jocul pe pickme.ro și află detalii la numărul de telefon 0720 360 723!
DEFI – Jocul intercativ cu emoții este un produs marca PICK ME!